Study the influence of latitude, agronomic practices and variety, on the evolution of flavor responsible compounds (volatiles and phenols compounds) of extra virgin olive oil
1.- Determine the variety effect on the evolution of the volatiles and phenols compounds in extra virgin olive oil. 2.- Define harvest sites according to fat yield and flavor potential of each variety. 3.- Determine the climatic and agronomical effect on volatiles and phenols compounds in extra virgin olive oils of ?Arbequina?, ?Arbusana? and ?Koroneiki? varieties from the Coquimbo and el Maule Regions.
Base fuente: Base Nacional de Proyectos
169406000
169406000
0
Fecha inicio: 15/03/2012
Fecha término: 15/03/2015
1095
36
3
Tipo instrumento: Proyecto (PYT)
Año: 2012
Ejecutor: Universidad de Chile
Coordinador principal: Romero Palacios, Nalda Marcela
Región(es): Metropolitana
Temas: Manejo productivo - Tecnología de los alimentos - Variedades / ecotipos / razas
Sector-Subsector-Rubro: Alimento / Aceites vegetales / Olivos
Especie(s): Olivo
Estado: Finiquitado
Fuente de financiamiento: ANID (ex CONICYT) / FONDECYT