To determine strategies for conserving and exploiting the quality characteristics of the native Chilean strawberry Specific Characterise phenotypically the aroma, flavour and shelf life of Fragaria chiloensis Identify biochemically the major components of aroma and flavour of Fragaria chiloensis Determine the firmness profile during Fragaria chiloensis shelf life Analyse the inheritance patterns of aroma, flavour and shelf life between and within progenies of Fragaria chiloensis. Generate the genetic profile of selected progenies of Fragaria chiloensis. Characterise and map the polymorphisms generated. Validation of the selection protocol using a non-characterised progeny.
Base fuente: Base Nacional de Proyectos
86637000
86637000
0
Fecha inicio: 01/03/2005
Fecha término: 02/03/2009
1462
49
4
Tipo instrumento: Proyecto (PYT)
Año: 2006
Ejecutor: Universidad de Talca, Instituto de Biología Vegetal y Biotecnología
Región(es): Maule
Temas: Biotecnología - Calidad - Recursos genéticos - Variedades / ecotipos / razas
Sector-Subsector-Rubro: Agrícola / Frutales menores / Berries
Especie(s): Frutilla chilena o frutilla blanca
Estado: Finiquitado
Fuente de financiamiento: ANID (ex CONICYT) / FONDECYT